Contact

LinkedIn: dp bruin

Mail: dirkpbruin@gmail.com

Cell : +31 652 622 555

ecco.vub.ac.be

Nog even over de URL van deze site. Magrathea is een fictieve planeet uit de trilogie ‘The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy’, van Douglas Adams. Het is een mega-grote werkplaats waar andere planeten worden gebouwd.

Je kunt uit een catalogus bestellen, bijvoorbeeld een massief gouden planeet of volledig bekleed met bont van een kleur op maat. Of met een maximale lengte van de kustlijn en overal een permanent sub-tropisch klimaat met ondergaande zon. Maar een klant met visie bestelt haar planeet op maat. Ook de aarde is op bestelling geproduceerd op Magrathea, om te functioneren als een supercomputer met de opdracht om te berekenen wat de betekenis is van ‘Life, The Universe and Everything’.

Het implementeren van zo’n planeet gaat als volgt: de planeet is gebouwd (Design Award voor de Noorse fjorden!), alle levensvormen zijn erop gezet met de opdracht het langer vol te houden dan iemand voor mogelijk zou hebben kunnen houden (vrij naar Erwin Schrodinger). De aarde-cum-organismen ‘parallel processt’ zichzelf in zijn omgeving en levert ‘en passant’ de antwoorden op die vraag. De aarde is de computer!

In andere woorden: ik onderschrijf het ESG governance framework.

aarde5