DP Bruin PhD

Mijn academische achtergrond is economie, gespecialiseerd in financiële markten, banken en monetair beleid. Het eerste deel van mijn loopbaan was ik internationaal actief als management consultant bij strategische en big-4 firms.

Ik heb een Nederlands bedrijf naar twee andere landen uitgebreid door productie te acquireren in Tunesië en een vestiging te starten in Engeland, en het geheel als groep verkocht. Daarna heb ik fundamenteel doctoraal onderzoek gedaan bij het multidisciplinair instituut CLEA van de VU in Brussel naar ‘The firm as an Emergent Phenomenon‘, zie hier.

Met Traction Services – eerst Holland Turnaround – doe ik freelance management en management consultancy van de ontwikkeling van start-ups, bedrijven en bedrijfsonderdelen, en toezicht. Daarnaast ontwikkel ik met een compagnon in Nimbler Medical sinds 2020 een medische toepassing voor het verbeteren van de in-operatie visuele inspectie van hartkleppen.

In de toekomst blijf ik privaat onderzoek naar complexe sociale systemen combineren met die professionele activiteiten. Vind mijn profiel en CV via Linkedin.