Wij-iK APP

Dit gedicht is van Muhammed Ali:

‘Me!, We!’

Kortweg: wat is jouw autonome positie binnen en ten opzichte van een groep mensen die ook autonoom zijn? Zelf had hij het vast anders verwoord.

Ken je het gevoel dat je met een groep mensen bent en iedereen denkt en doet in alle vrijheid dezelfde kant op? Zoals bij het kijken naar een voetbalwedstrijd, liefst live. Of zo’n zwerm vogels die figuren maakt in de lucht. Dat gevoel heb ik geprobeerd te ‘vangen’ in een App.

Die heb ik Wij-iK gedoopt, om te benadrukken dat het gaat over wat een speler – Ik – doet in een groep die tijdelijk dezelfde interesse heeft – Wij – zonder dat er een centrale leiding is. De ‘Wisdom of the Crowd‘  moet het oplossen. Hiermee is het mogelijk om met een groep mensen iets tot stand te brengen, zoals het besturen van bijvoorbeeld een vliegtuig.

Die mensen hebben een tijdelijke gezamenlijke interesse, bijvoorbeeld het vliegtuig heel aan de grond te krijgen. Het is een groeps-joystick-op-je-smartphone. De Wij-Ik App is nu in ontwikkeling, maar als het klaar is dan komt de software hier te staan, zodat een ieder het kan downloaden.